Skip to main content Skip to footer

IT Consultancy: Experts als bondgenoot.

Jij het idee wij de kennis.

Bij Dimensi begrijpen we dat elke ondernemer unieke ideeën en doelen heeft. In onze rol als IT-consultants staan we naast je om deze ideeën om te zetten in haalbare IT-oplossingen. We gebruiken onze expertise in technologie en IT-advies om jouw visie praktisch vorm te geven. Dit doen we door samen te werken en naar jouw behoeften te luisteren, en tegelijkertijd onze kennis te delen op een manier die eenvoudig en toepasbaar is. Zo helpen we jou stap voor stap om jouw doelen te bereiken.

IT Advies

Het inwinnen van IT-advies is een strategische stap die een aanzienlijke invloed kan hebben op de positie en groei van je bedrijf. Deskundig advies helpt om technologische strategieën naadloos te integreren met de kernactiviteiten en doelstellingen van je onderneming. Dit proces gaat niet alleen over het implementeren van nieuwe technologieën, maar ook over het optimaliseren van bestaande systemen om efficiëntie, productiviteit en concurrentievermogen te verhogen. Goed IT-advies kan leiden tot betere besluitvorming, risicobeheersing en toekomstgerichte planning, wat essentieel is in een snel veranderende technologische omgeving. Door proactief te zijn in het zoeken van deskundig advies, versterk je de fundamenten van je bedrijf en ben je beter voorbereid op toekomstige uitdagingen en kansen.

Software development

Met onze software development kennis helpen wij bij het realiseren van jouw idee. Door het slim inzetten van de juiste technologie zo snel mogelijk naar de juiste oplossing. Of dit nu is door het inzetten van low-code oplossingen, bestaande software integreren of koppelingen te realiseren. Wij pakken alles aan om jouw bedrijfsproces optimaal te digitaliseren en automatiseren.

Haal het maximale uit jouw technologie

Klaar om het maximale uit je technologie-investeringen te halen? We doen dit door het ontwikkelen van doordachte ICT-strategieën die niet alleen gericht zijn op kostenbesparing, maar ook op het verhogen van de efficiëntie en productiviteit binnen jouw organisatie. Door samen te werken en een diepgaand inzicht in jouw specifieke bedrijfsbehoeften te krijgen, kunnen we oplossingen op maat bieden. Deze oplossingen zijn niet alleen praktisch, maar ook duurzaam en gericht op het stimuleren van groei. Onze benadering zorgt ervoor dat je elke technologie-investering optimaal benut, wat een directe positieve impact heeft op je bedrijfsvoering.

Technologische innovatie en automatisering

In de snel evoluerende digitale wereld is het essentieel om bij te blijven met technologische innovaties en automatisering. Als ondernemer kan het gevoel dat je achterloopt of kansen mist, stressvol zijn. Door IT-automatisering te integreren, verbeter je niet alleen de efficiëntie en innovatie binnen je bedrijf, maar verzeker je ook dat je concurrentieel blijft. Het negeren van deze evoluties kan resulteren in gemiste kansen en het gevoel hebben dat je de boot mist. Het kiezen van de juiste technologische oplossingen biedt een kans om voorop te lopen, operationele efficiëntie te verbeteren en de tevredenheid van je klanten te verhogen.

Klantcases

We zijn er trots op dat we een breed scala aan MKB-klanten ondersteunen, variërend van startende ondernemingen tot meer gevestigde bedrijven. Onze klantcases laten zien hoe we bedrijven van diverse formaten en uit verschillende sectoren helpen met maatwerk IT-oplossingen. Van strategisch advies tot implementatie, we bieden ondersteuning die afgestemd is op de specifieke behoeften en ambities van elk bedrijf. Ontdek hoe we onze klanten hebben geholpen hun processen te digitaliseren en automatiseren om zo hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Automatisering bij een Meubelproducent

Voor een toonaangevende meubelproducent hebben wij een volledige inventarisatie van het IT-landschap uitgevoerd, inclusief processen, software en hardware. Ons advies richtte zich op de optimale software voor bedrijfsvoering, begeleid door een zorgvuldige pakket- en partnerselectie.

We hebben actief ondersteuning geboden bij de migratie van het bestaande IT-landschap naar de nieuwe situatie. Dit omvatte de implementatie van verschillende tijdelijke oplossingen om de werkdruk te verlichten, evenals het integreren van koppelingen tussen de webshop en het implementeren van een gestroomlijnd offerteacceptatie- en betalingsproces. Deze aanpak zorgde voor een volledig geautomatiseerde orderverwerking, waardoor efficiëntie en klanttevredenheid aanzienlijk zijn toegenomen.

Advies aan ERP Leverancier

Voor een prominente ERP-leverancier hebben we strategisch advies verstrekt aan het management voor de doorontwikkeling van hun ERP-software. Dit omvatte inzichten in veelvoorkomende valkuilen en aanbevelingen om deze te vermijden.

Daarnaast hebben we het developmentteam geadviseerd over webontwikkeling, met specifieke aandacht voor het vermijden van valkuilen zoals scope creep, over-engineering en misverstanden rondom microservices. Ons advies heeft het team in staat gesteld om efficiënter te werken en de kwaliteit van hun ERP-oplossingen te verbeteren, wat bijdraagt aan een sterker en meer concurrerend product.

Begeleiding startend klusbedrijf

 

Voor een startend klusbedrijf hebben we strategisch advies geleverd gericht op hun unieke behoeften. Dit omvatte uitgebreid advies over pakketselectie voor financiële, administratieve en communicatieve doeleinden.

Onze rol strekte zich ook uit tot de implementatie van diverse werkzaamheden, waaronder de ontwikkeling van verschillende bedrijfsuitingen. Dit alles was erop gericht om het klusbedrijf een solide start te geven en hen te voorzien van de juiste tools en strategieën om efficiënt en succesvol te opereren in hun branche.

Vrijblijvend gesprek?

Klaar om de volgende stap te zetten, maar heb je behoefte aan een IT Consultant die jou ondersteund? Nodig mij uit voor een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek kunnen we samen jouw visie bespreken en kijken hoe de kansen die jij zit kunnen verzilveren.

Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
E-mail adres is verplicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring